Rebox 4220 HD USB PVR satelliet ontvanger.

Rebox 4220 HD PVR High Definition single tuner USB PVR satelliet ontvanger.
Een waardige opvolger van de Rebox 4200 en Rebox 4210

 149,00

Artikelnummer: re-4220 Categorieën: , Tags: , , ,

Rebox 4220 HD USB PVR satelliet ontvanger.

  • Een CI module is niet benodigd, de smartcard kan rechtstreeks in de interne kaartlezer, met de chip naar beneden (tenzij een afzonderlijk provider of broadcaster voor een of meerdere bepaalde zenders een CI module vereist.
  • Externe opslag media kan gebruikt worden voor het opnemen van TV programma’s. Het is niet alleen mogelijk om één enkele opname te maken, het is ook mogelijk om via de ‘serie recording’ optie meerdere afleveringen van een programma via de EPG als opname te programmeren.
  • Live TV kan gepauzeerd en vervolgd worden (indien een opslag medium wordt gebruikt).
  • Deze ontvanger kan diverse soorten mediabestanden afspelen, inclusief foto’s, muziek, en video’s (vanaf een aangesloten opslagmedium).
  • Deze ontvanger kan ook media bestanden afspelen van andere apparatuur, zoals computers en NAS (Network Attached Storage)apparatuur.
  • Deze ontvanger biedt een scala aan apps, zoals YouTube, Uitzending gemist, diverse apps op het gebied van nieuws, muziek, etc.

Internetprijs!

Best geteste ontvanger volgens Totaal TV

Als opvolger van de succesvolle 4200 introduceerde Rebox de RE-4220 HD. We kijken naar de multiroom- en multimediamogelijkheden.
De Rebox 4220 HD wordt geleverd met een HDMI-kabel en een zeer uitgebreide Nederlandstalige handleiding waar veel tijd en energie in is gestoken. Hierdoor is deze ontvanger op zich al een uitstekende ontvanger voor mensen die voor het eerst van satelliettelevisie gebruikmaken.

 

De ontvanger heeft bescheiden afmetingen: 26cm breed, 18cm diep en 4,3cm hoog. Dat heeft wel een nadeel: er past geen interne harde schijf in de ontvanger. Toch hebben we de mogelijkheid van digitaal opnemen als we op één van de vier aanwezige USB-aansluitingen een harde schijf aansluit. Dankzij de stabiele voeding via USB kunnen we hiervoor een externe harde schijf zonder eigen adapter gebruiken, maar onze voorkeur gaat naar een schijf met eigen stroomtoevoer.

 

De digitale opnamemogelijkheden zijn ondanks de beperkingen van een enkele satelliettuner ruimschoots voldoende. Zo kunnen we binnen dezelfde transponder twee zenders tegelijk opnemen, of één zender opnemen en gelijktijdig een andere zender live bekijken. Ook komt met een USB-schijf de timeshift-optie beschikbaar. Hiermee kunnen we een live uitgezonden programma op elk gewenst moment tijdelijk pauzeren. Zo hoeven we dus niets van een uitzending te missen als tijdens het kijken de telefoon gaat.
De koppeling tussen elektronische programmagids (EPG) en timerinstellingen verloopt zonder problemen. De Rebox 4220 HD heeft ook de mogelijkheid om meerdere afleveringen van een serie automatisch op te nemen door middel van de optie serie recording. Het is één van de voordelen die gebruik van het Linux-besturingssysteem met zich meebrengt. Het gaat hierbij wel om een gesloten Linux-omgeving. Gebruik van hobbyfirmware is dus niet mogelijk. We kunnen wel bepaalde applicaties op de ontvanger installeren, maar dat zijn toepassingen die door de fabrikant van de decoder zelf speciaal zijn uitgezocht en beschikbaar gesteld.
Het blijft jammer dat veel fabrikanten die een multimediadecoder op de markt brengen niet standaard een alfanumeriek display gebruiken. Het display van deze Rebox is beperkt tot vier cijfers. Op het ontvangerfront zijn er ook vier bedieningsknoppen zichtbaar. Onder het klepje vinden we een interne kaartlezer, twee Common Interface-sloten en een USB-aansluiting die we handig voor het plaatsen van nieuwe firmware kunnen gebruiken.
Het is verstandig om te kijken of de nieuwste firmware in de decoder geïnstalleerd is.  Nieuwe firmware kan via USB of een internetverbinding worden ingevoerd. De ingebouwde kaartlezer maakt gebruik van multicas-emulatie en werkt op dit moment goed met de smartcards van CanalDigitaal en TV Vlaanderen. De werking in combinatie met de nieuwe CI module van CanalDigitaal die nodig is om naar FOX Sports International HD te kijken is zeer goed.
Naast de tuneringang met doorlusmogelijkheid en de eerder besproken USB-aansluitingen vinden we aan de achterzijde van de Rebox 4220 HD een HDMI-aansluiting, scart, A/V cinch, optische S/PDIF voor digitaal geluid, netwerkaansluiting en RS232. De Rebox 4220 HD wordt gevoed door een 220V-stroomkabel en heeft een interne voeding. Hierdoor kunnen we de ontvanger niet via 12V-aansluitingen gebruiken. De warmteontwikkeling blijft binnen de grenzen. De decoder wordt ook na langer gebruik slechts handwarm. Rebox levert een standaard afstandsbediening die gebruikelijk is bij ontvangers in deze klasse.
We zijn blij verrast door de ontvangst- en zoekmogelijkheden van de Rebox 4220 HD. Zo wordt de voor CanalDigitaal- en TV Vlaanderen-abonnees belangrijke fastscan ondersteund. Bij het in- en uitschakelen wordt automatisch gecontroleerd of er een nieuwe fastscanzenderlijst beschikbaar is. Nooit meer zenders missen dus!
Dat geldt al helemaal als de blindscan-optie wordt gebruikt, want deze ontvanger beschikt over een uitmuntend werkende blindscan. De zeer gevoelige tuner is daarbij een groot pluspunt, want deze kan zelfs een zeer lage bitrate zichtbaar of in dit soort gevallen meestal hoorbaar maken.
Zeer verrast waren we daarnaast dat zogenaamde multistream-satellietaanvoer in sommige (niet alle) gevallen zichtbaar kan worden gemaakt. Dit soort aanvoer wordt meestal voor de doorgifte van tv- en radiozenders naar lokale DVB-T netwerken in Italië, Frankrijk en Rusland gebruikt. Andere zoekmogelijkheden zijn: satelliet, meerdere satellieten en handmatig.
De Rebox 4220 HD ondersteunt alle standaard DiSEqC-protocollen en daarnaast ook de Unicable LNB. Wij hebben tijdens onze testen geen problemen hiermee kunnen ontdekken.
De beeldkwaliteit is goed. Het zappen tussen kanalen verloopt binnen een seconde bij ongecodeerde kanalen en duurt net iets langer als er van codering gebruik wordt gemaakt. De menu- en infostructuur is begrijpelijk en gebruikersvriendelijk. Er is een opslagcapaciteit voor 10.000 kanalen. Ook wordt een uitgebreide picture in picture (PIP) ondersteund.
De ontvangst en het bekijken van satellietzenders wordt nog leuker als we naar de zogenaamde multiroom mogelijkheden kijken. De Rebox 4220 HD ondersteunt namelijk de DNLA-techniek. Dat houdt in dat foto-, video- en muziekbestanden van alle computers en NAS-opslagapparaten in het netwerk waarin de Rebox is opgenomen bekeken kunnen worden.
Nog mooier wordt het als we in datzelfde netwerk het luxere en eerder door ons geteste Rebox-model RE-8220 HD gebruiken. Als we op dit apparaat de DLNA-server aanzetten, kunnen we op de 8220 HD opgenomen programma’s via de 4220 HD bekijken – zelfs als de opname nog loopt. Op deze manier creëren we een multiroom-omgeving waarin we met één smartcard naar satelliet-tv kunnen kijken op meerdere DLNA-ondersteunende apparaten; naast een satellietontvanger kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een tablet of smartphone met DLNA-app. Feitelijk is de Rebox 4220 HD door de DLNA ondersteuning een volwaardige mediaspeler die door zijn snelle processor en grote SDRAM geheugen ook HD-videobestanden kan afspelen.
Naast multiroom speelt ook multimedia een belangrijk onderdeel bij deze multifunctionele satellietontvanger. Via het multimediaportal kan van talloze interactieve diensten gebruik gemaakt worden. Een verbinding met het internet is dan natuurlijk wel noodzakelijk. Hierdoor kunnen we onder andere naar tienduizenden radiozenders via internet luisteren, direct via het televisiescherm naar nieuws kijken en is de YouTube-videodienst beschikbaar.
De Rebox 4220 HD beschikt ook over een eigen internetbrowser. Het intoetsen van lange internetdomeinnamen via de afstandsbediening is natuurlijk niet prettig en tijdrovend. Uitkomst is een draadloos toetsenbord dat we via een USB-dongle aan de ontvanger kunnen koppelen. Niet alle toetsenborden worden ondersteund, maar uit onze test blijkt dat veel gebruikte modellen van Microsoft en Logitech probleemloos werken.
Het eigen multimediaplatform kan door de gebruik naar eigen inzicht worden opgebouwd door gratis apps te downloaden, die dan automatisch geïnstalleerd worden. Voor deze prijs zoveel goed werkende mogelijkheden is iets wat slechts weinig multimedia-satellietontvangers voor elkaar krijgen. Deze Rebox is daar één van.
VERBRUIK EN OPSTART De Rebox 4220 HD verbruikt in stand-by minder dan 0,4 watt. In volledig bedrijf met externe harde schijf zonder eigen voeding bedraagt het verbruik 23 watt. De opstarttijd is minder dan dertig seconden.

 

Liever persoonlijk advies?

Kom gerust langs in onze winkel - of neem contact op!

Online elektronica bestellen is eenvoudig bij Veldmeyer.
U bent ook van harte welkom in onze winkel, zodat u vragen kunt stellen waardoor wij u beter kunnen adviseren.

BellenMailen
Previous
Next
Jbl-logo

Jbl-logo

Read More
Samsung by Veldmeyer

Samsung by Veldmeyer

Samsung bij Veldmeyer
Read More
Pioneer

Pioneer

Read More
Oyster SAT

Oyster SAT

Read More
logo Toshiba

logo Toshiba

Read More
Mecatronic

Mecatronic

Read More
JOYNE

JOYNE

Read More
satenne

satenne

Read More
Humax

Humax

Read More
super-uhd-tv

super-uhd-tv

Read More
logo Clint

logo Clint

Read More
DAP audio logo

DAP audio logo

Read More
harman-kardon-logo

harman-kardon-logo

harman-kardon-logo
Read More
logo_white

logo_white

Read More
Philips logo

Philips logo

Read More
Salora_logo

Salora_logo

Read More
skytronic

skytronic

Read More
merken-02-beamz

merken-02-beamz

Read More
Druck

Druck

Read More
sab_logo

sab_logo

Read More
Alden

Alden

Read More