JOYNE Dealer Hilversum – ook online afsluiten

JOYNE Travel Lite pakket

Het JOYNE Travel Lite pakket biedt buitengewoon veel flexibiliteit. U bepaalt zelf de duur van uw abonnement. Wilt u weten welke 30 tv-zenders u ontvangt met het JOYNE Travel Lite pakket? Download de JOYNE zenderlijst, of lees meer in de JOYNE folder.

JOYNE Basis pakket

Het JOYNE Basis pakket biedt naast alle zenders uit het Travel Lite pakket ook onder andere Fox Sports Eredivisie (3 kanalen), Canvas, Ketnet en nog veel meer. Download voor een compleet overzicht de JOYNE zenderlijst, of lees meer in de JOYNE folder.

Zuid Spanje: ontvang Joyne met 50cm schotel

JOYNE heeft een buitengewoon goed aanbod via de Eutelsat satelliet op 9 graden oost. Een heel groot voordeel van deze satellietpositie is dat u met een kleine satellietschotel (vanaf 45cm) in heel Europa het radio en televisieaanbod van JOYNE kunt ontvangen ook in Spanje en Griekenland (50cm schotel) en Portugal (65cm schotel). Zelfs in het noorden van Marokko en het westen van Turkije is JOYNE met een 85cm schotel te ontvangen. Het JOYNE Travel Lite en JOYNE Basis pakket is zijn buiten Nederland dus ook gewoon te ontvangen. De Eutelsat satelliet is zo krachtig dat u met een kleine satellietschotel in heel Europa de JOYNE radio- en televisiekanalen kunt ontvangen. Ideaal, want wanneer als u op vakantie gaat met uw camper of caravan heeft u al genoeg bagage!

Uitrichten schotel / installatie

Voor ontvangst van JOYNE digitale televisie via de Eutelsat satelliet op 9 graden oost heeft u een schotelset nodig. Een schotelset bestaat uit een satellietschotel, een LNB ontvangstkop, bevestigingsmateriaal, coaxkabel met connectoren, een satellietontvanger en een JOYNE CAM module. Wij helpen u graag verder met de benodigde materialen en hoe u deze dient te gebruiken. Een schotel moet vrij zicht hebben naar de satelliet De schotel moet altijd vrij zicht hebben naar de satelliet dus het is belangrijk dat u een goede plaats kiest waarbij er naar het zuiden vrij zicht is voor de satellietschotel. Een satellietschotel moet altijd naar de satelliet kunnen ‘kijken’ voor ongestoord signaal. Voor campers en caravans die zijn voorzien van automatische systemen op het dak is het ook zaak om het juiste plekje te vinden. Zorg dat de schotel waterpas staat Maakt u gebruik van een statief zorg dan voor een vlakke ondergrond zodat de buis waarop u de satelietschotel gaat monteren horizontaal staat. Gebruik hiervoor eventueel een waterpas.
Schotel uitrichten Wie een automatisch systeem heeft drukt op de knop en uw schotel zal de Eutelsat op 9 graden oost automatisch vinden als uw schotel vrij zicht heeft (en uw systeem door uw dealer goed is ingesteld voor ontvangst van de Eutelsat satelliet). Voor wie handmatig de schotel gaat uitrichten kan het gebruik van de smartphone een handig hulpmiddel zijn. Smartphone als hulpmiddel bij het uitrichten van de schotel Bij het uitrichten van een satellietschotel op de satelliet zijn 2 waarden van belang, namelijk de elevatiehoek (verticale hoek ten opzichte van de horizon) en de azimuth (kompaswaarde, horizontale kijkrichting). Voor de elevatiehoek bevindt zich op de achterkant van de schotel een gradenboog. Voor ontvangst van het JOYNE pakket in Nederland is de Elevatiehoek gemiddeld 30 graden. Echter hoe meer u naar het zuiden afreist des te groter wordt de elevatiehoek. Hier vindt u een tabel met een overzicht van de elevatiehoek en azimuth in diverse Europese steden. De kijkrichting, of kompaswaarde (azimuth) is ook afhankelijk van waar u de schotel gaat uitrichten. Zo is de kompaswaarde in Barcelona 169,7 graden en op het JOYNE kantoor in Baarn 175,3 graden. Ons advies is om uw smartphone als hulpmiddel te gebruiken. Er zijn handige Apps beschikbaar zoals bijvoorbeeld satfinder en dishpointer, die u exact kunnen aangeven hoe u de schotel moet uitrichten gebaseerd op de locatie waar u zich op dat moment bevindt.

JOYNE CAM Module

Om het JOYNE pakket te kunnen ontvangen heeft u naast een schotelset een JOYNE CAM module nodig. Deze module kunt u gebruiken in een televisie of satellietontvanger welke geschikt is voor ontvangst van satelliettelevisie (DVB-S2) én is voorzien van een CI of CI+ module-ingang. De JOYNE CAM module is geschikt om tegelijkertijd één kanaal te kijken en een ander kanaal op te nemen. Dit kan overigens alleen als beide zenders op dezelfde transponder uitzenden. Welke zenders er op welke transponder uitzenden kunt u zien in het JOYNE zenderoverzicht.

Joyne online afsluiten:

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly